Стволови Клетки | информационен сайт за стволови клетки, банки за съхранение, процедури и цени

Директорът на международна банка за съхранение на стволови клетки във Варна

Дарение на стойност 5000 лв. в община Варна за Специализирана Болница За Активно Лечение по Акушерство и Гинекология – Варна ( АГ Варна ) направи световноизвестния учен д-р Роджър Дейнти, MBA. Той е директор на Future Health Biobank - първата акредитирана Европейска частна фамилна банка за стволови клетки.  Сумата ще се използва за закупуването на фетален монитор с които ще  могат да се следят  фетална сърдечна честота и маточни контракции.  Световноизвестния учен в сферата на стволовите клетки беше официално посрещнат от Заместник кмета във община Варна отговарящ за Здравеопазването и Социални дейности – д-р Лидия Маринова още от представител на Общински съвет във Варна както и  лекари от региона.

Малко повече за  Future Health:

Това е първата частна семейна банка за кръв от пъпна връв във Великобритания, която е получила акредитация за банка за човешки тъкани (акредитацията е издадена през 2004 от Регулаторната Агенция по Лекарства и Здравеопазване към Министерство на Здравеопазването на Великобритания (0083/00/00/0-04)). На 7-ми април 2006, Future Health получават признат лиценз от Организацията за Човешки Тъкани според новите Директиви на Европейския Съюз за Тъкани и Клетки (2004-2006).

Банката е широко позната в България чрез нейният  официален представител за България в лицето на Медицински Център  ” Афродита ”

Източник: http://www.afroditamc.com/news/bg/141