Стволови Клетки | информационен сайт за стволови клетки, банки за съхранение, процедури и цени

Официално становище на Българското Научно Дружество по Акушерство и Гинекология

В края на миналата година на 14 Декември 2013 беше публикувано официално становище на  Българското Научно Дружество по Акушерство и Гинекология (БНДАГ) относно  мнението на гинеколога при решението на родителите за съхраняване на стволови клетки.
Прилагаме го в пълен текст.

До всички членове на БНДАГ, както и на всниманието на практикуващите колеги акушер-гинеколози.

Една фирма за съхранение на стволови клетки се опитва да изолира мнението на гинеколога. Многократно в публичното пространство се правят изявления към бъдещите майки да не се допитват до наблюдаващия лекар относно съхранението на стволови клетки – едно толкова важно и информирано решение. Такава агитация ни се вижда много съмнителна, но в същото време и заблуждаваща за пациента. Гинекологът е лицето, което най-компетентно и коректно може да прецени ползите и негативите на една услуга, пряко свързана с бременната жена и раждането.
Българското Научно Дружество по Акушерство и Гинекология ще продължава да следи развитието на казуса и ще се намеси компетентно.

 

Автор на информацията : bsobgyn.com – официален сайт на Българското Научно Дружество по Акушерство и Гинекология (БНДАГ)