Стволови Клетки | информационен сайт за стволови клетки, банки за съхранение, процедури и цени

Сензационно! Прилагат ново лечение на левкемията

Новото лечение се извършва с медикамент със стволови клетки, който е успешно тестван в Канада

Ново революционно лечение ще се прилага в борбата с левкемията.

Това стана ясно от изявление на швейцарецът Петер Фреди, който заяви, че е много доволен, тъй като ще могат да се спасяват децата, болни от това коварно заболяване, съобщи Блик, цитирано от Блиц.

Всъщност Фреди не е лекар, той притежава ню венчърс – компании, които консултират малки и средни предприятия, и имат дял в компанията Озирис. Именно там са разработили това сензационно откритие за лечение на левкемията.

На пазара ще бъде пуснат новия медикамент, който е разработен на базата на стволовите клетки. Стволовите клетки са източника, от който се изграждат всички кръвни клетки и телца за имунната система в човешкия организъм, както влизат и в състава на почти всички органи и тъкани.

Лекарственият медикамент се нарича Prochymal. Той ще може да се прилага при всички познати видове левкемия като ще спомага присаждането на костен мозък. При това лекарствено средство няма да се наблюдава отхвърляне на трансплантираните стволови клетки от имунната система на човешкия организъм.

По този начин ще се спестят пораженията върху кожата, червата, черния дроб и половите органи, които се увреждат при подобна реакция на организма, и които предизвикват смърт в 10% от случаите на болните от коварната болест.